+Svanen!

Jeg står og ser ud af vinduet, det er et herrens vejr, der falder isslag og overalt er der spejlglat.

Det er lørdag, vi skulle i teater, men Hans Jørgen er syg, så vi bliver hjemme. Men som jeg står der og ser ud på dyrelivet i havnen, får jeg pludselig øje på en svane som tilsyneladende er ved at rive noget løs, som sidder meget fast i træværket. Det er meget lavvandet, så jeg kan se den lange hals men ikke hovedet. Jeg står der lidt og vil se om den får det revet løs, det den så gerne vil have.

 

Men pludselig opdager jeg at den sidder fast imellem brædderne med hovedet og kæmper for at komme fri. Der står mange svaner omkring den, men de kan kun stå og se på. Vi bliver enige om at ringe til Falck. De vil se hvad de kan gøre og imedens jeg står med røret kan jeg se svanen kæmpe videre, men pludselig bliver den hel stille og jeg tænker, nu er den død. Falck får at vide hvor det er og jeg lægger røret.

 

Svanen er nu hel stille og har været det i et stykke tid og jeg er ked af det, det stakkels dyr, at skulle ende sine dage på den måde.

Men nej, pludselig er der liv igen, den har bare hvilet sig og nu kæmper den kraftig videre for at komme fri. De andre svaner er efterhånden svømmet væk, de kan se at den ikke kommer fri.

Så tager jeg en beslutning, den skal hjælpes og det bliver mig der skal hjælpe den, for jeg tror ikke at de kommer fra Falck.

 

Hans Jørgen kan ikke hjælpe mig, så jeg ringer til Bent i nr.19 og spørger om han vil hjælpe, det vil han og vi mødes nede ved svanen.

Da jeg kommer ned til den er den igen hel stille, men lidt efter kan jeg se at den stadig er i live. Jeg har taget en lang stang med, hvor der er en blød børste på, som vi bruger til at gøre rent med på de høje bjælker i loftet og den skulle vise sig at være effektiv.

Bent er ikke kommet endnu så jeg ligger mig på knæ lige oppe over svanen. Det er utroligt glat, så jeg skal passe på jeg ikke glider ud over kanten og havner i vandet. Jeg sænker stangen ned og giver et forsigtig puf på svanens hals. Den spræller men kommer ikke fri, jeg prøver igen, men med samme resultat. Der kommer et par gående og de er interesseret, men kan ikke hjælpe mig.

 

Bent kommer og han ligger sig på maven og får stangen. Han prøver men svanen sidder virkelig godt fast. På et tidspunkt går svanen længere ind med hovedet og da giver Bent den et ordentlig puf, den er fri, hurra den er fri. Den ryster sig og holder hovedet fint på sin lange hals, der er intet at se andet end at fjerene sidder pjusket.

 

Det der hjalp, var at svanen gik længere ind med hovedet så det smalle stykke af halsen kunne presses ned og ud imellem brædderne.

Vi gik sammen hjem og i dag søndag, har jeg set efter om der skulle være en svane der ikke havde det så godt, men alt ser ud som det plejer, svanerne svømmer efter de folk som kommer gående, i håb om at de vil kaste lidt brød ud til dem.

 

Skrevet af Birgit #27