Sådan løsner man ventilen i ventilationskanalen

 

Hvis man slår op i det ringbind, som vi alle sammen har fået fra JM Danmark, så kan man under afsnit 2.0 Lejligheden læse følgende:

 

2.7 Ventilation i badeværelse og bryggers

 

Udsugningsventilens midterste del er indstillet til en bestemt luftmængde. Denne indstilling må ikke ændres.

 

En snavset og delvis tilstoppet udsugningsventil kan ikke udskifte den nødvendige luftmængde fra rummet, hvilket kan medføre skimmelangreb og fugtskader på vægge og loft, samt mulighed for vindstøj fra anlægget.

 

Ved rengøring tages hele ventilen forsigtigt ud af kanalen ved at dreje mod uret.

 

Ventilens midterste del må ikke flyttes/drejes i forhold til rammen.

 

Vask forsigtigt ventilen i sulfovand.

 

Ventilen monteres derefter i kanalen ved at drejes med uret.

 

Det er nu ikke helt så let som det lyder. Det kan være særdeles vanskeligt at dreje ventilen løs med fingrene. Det kan f.eks. skyldes at ventilen er monteret før malingen har været rigtig tør. Leverandøren foreslår, at man banker på rammen hele vejen rundt med f.eks. skaftet af en skruetrækker, for at bryde forbindelsen til malingen. Leverandøren anbefaler også, at man ikke gør skumgummiringen bag på ventilen våd, når man vasker ventilen, da det kan gøre det vanskeligt at montere den i kanalen igen.

 

Det er min personlige erfaring, at det ikke er tilstrækkeligt at banke på ventilen. Jeg har derfor lavet et ”ventilværktøj” ved at forlænge kæden på et almindeligt oliefilterværktøj, som kan købes hos thansen.dk for 39,00 kr. Det virker udmærket når man har prøvet et par gange.

 

Værktøjet bliver ophængt til fælles afbenyttelse i fællesrummet (på væggen ved siden af grill-ristene). Bedes venligst returneret til samme plads hurtigst muligt efter endt brug.

 

God arbejdslyst!

Kjeld #39                                                   (klik her for at se billederne)